Gotland,  Mat och bröd

Dags att äta upp

amerikanska pannkakor

Och så var det bara en vecka kvar på ön, ja tänk bara sex dagar. Det betyder att det är dags att äta upp. Äta upp all den mat som vi har i skåp och lådor. Det blir rest-tänk på hög höjd.

Så för utflykten idag, efter att jag upptäckte att mjölken surnat, gjorde jag amerikanska pannkakor på turkisk yoghurt.

2 ägg
4 dl turkisk youghurt (ekologisk = svensk mjölk)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1/2 tsk salt
smör eller margarin

Vispa samman ägget och youghurten. Tillsätt de torra ingredienserna

Smält smör i stekpannan och klicka ut lagom stora plättar eller om du har en plättlagg så använder du den.  Grädda tjocka plättar på svag värme.

Till detta tar jag med lönnsirapen och lite uppskuren ananas.