Den förbannade Matveten

matvetematvetematvetematvete

Vi har Linas matkasse sedan flera år tillbaka och från gång till annan är det matvete istället för ris eller pasta.
Vi är inte jätteförtjusta i detta, vad det verkar, för nu står det fyra (!) paket i skåpen och blänger på oss.

Vi veeet att det är såååå nyttigt men alltså, det är inte så himla kul.

Så hur ska vi göra oss av med detta?

Jag och Mrs Haller spånade på vår senaste stickträff och hon hade massor av bra tips:

1. Hitta GODA recept
Rödbetssallad med feta och matvete från Norrmejerier
Korv med tomatkokt matvete och oliver, Ica.se
Tandorilax med matvete, majs och paprika, Findus

2. Baka med dem
Om man förväller dem och antingen använder dem hela eller mosar dem till något grötliknande borde det kunna bli ganska saftigt bröd.
Kuvertbröd från Hemmets Journal
Konungens grova limpa med matvete och quinoa, diskussionsforum om matbröd
Kornbröd med matvete (viktcoachen.wordpress.com)

3. Koka och Mosa
Ett annat förslag från Mrs Haller var att koka gröt om mixa kornen så att man kan blanda det i pannkakssmetar etc… Jag sa det högt till barnen och de nästan dog på fläcken.
Jag vet inte om det är min ”melodi” med Mrs Haller berättade att en vän till henne gör det med linser och bönor för att göra maten matigare.

Ett annat förslag är att koka matvetet och röra i grytor, tomatsåser etc.
Återigen vet jag inte om det är min stajl och barnens rynkade näsor ser jag redan och ”pill, pill” i maten vilket är så tråkigt . Men visst passar det in så kanske det fungerar.

Tillägg!
4.Sy vetekuddar
Ullisen föreslog i kommentar till detta inlägg att man kan sy vetekuddar och fylla med matvete. Mrs Haller och jag pratade om det men trodde inte det skulle funka då matvetet är behandlat. Nu har jag googlat lite och ser att folk fyller sina vetekuddar med matvete. Dags att sy vetekuddar!!

…sen har vi Kamutveten, men den tar vi en annan vecka.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *