Koftan Polly – knitalong på Facebook


I dagarna startar en knitalong av koftan Polly. Koftan är en vanlig kofta, ett basmönster där man själv väljer hur man vill göra med halskanter, v-ringat eller runt, kort eller lång. Ett bra basmönster. Jag köpte mönstret men fick ingen feeling… så jag tänkte nej det blir inget för mig. Men så tänkte jag om och rotade fram alla supersoftrester och liknande garner och la upp. 

Det ser utläckert ut men kommer det att gå att få ihop till en snygg kofta? Ska man göra mönster á la Mikumaria, randa, tona? Jag lutar åt Mikumarias spontana färgexplosion men ska man välja en basfärger eller bara ånga på? Det kan lika gärna bli pannkaka som succé. 

Svårt, roligt, krångligt, inspirerande. Ett problem som jag ser det är att man har mycket av vissa färger och mindre av andra, det gäller att tänka till.