Magnetröntgen – kulsprutor och rave

Till min förvåning fick jag remiss till magnetröntgen på ett par dagar. Tydligen går dessa dyrgripar i treskift, i Stockholm. En bekant till mig fick kallelse till 04.30 – hon ringde för att kontrollera att det var rätt. Det var det. 

Min tid var en söndag vid lunch. På Facebook pratades det om ångest, lugnande och höga ljud. En kommentarstävlung utbröt i hur hemskt det är. Min inställning var att ligga så blickstilla jag kunde och blunda. Tänka på annat, inte fokusera på trångt utrymme. 

Det gjorde jag. Mitt fokus blev att definiera de höga ljuden som maskinen gör, så höga att musiken i mina lurar knappt hördes. Det är ungefär så här att röntkas med magnet; stoppa huvudet i en plåtlåda. Hamra först med hammare, sen kulspruteljud, därefter någon skräckmusikinledning i stackatto och avsluta med en ravelåt – in alles 15 minuter. Klart.

Det ska bli väldigt spännande att se resultatet. Tänk att få se in i sin kropp, äntligen ska jag få veta vad som är fel. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *