Rensa i röran

Flyttar runt

Ni vet leksaken som har små rutor som ska flyttas runt på ett bräde i nummerordning… Så känns det när jag rensar hemma. Det går långsamt. En tömd bokhylla till arbetsrummet, en byrå in i sonens rum tillfälligt, laddningsskåpet flyttar till arbetsrummet Genomgång av olika lådor och pärmar. Papper i sopen, viktiga papper i pärm, gamla ICA rabattkuponger, oöppnade brev(?!) – dock inget livsviktigt.

Jag hittar mycket när jag stökar runt. Maken är lite orolig;
– Var ska alla saker få plats?
– Men älskling, vi har för många saker. Kasta eller ge bort kanske sälja något om det är värt det. Vi kan inte ha kvar allt, hjärtat.

Jag nöter på sakta sakta. Det går framåt maken rensar pärmar jag ställer fram men gör inga egna inspel.

Det mest fantastiska är att vi har en hel bokhylla – som är tom. Det jag också upptäckt är att vi har massor av förvaringslådor. Ett klassiskt misstag: jag måste få ordning – jag köper förvaring. Egentligen borde man städa ur och sedan se vad för lådor man behöver.

bild från Best4.se

2 kommentarer

  • Susanne R

    Men du så jag känner igen det där.
    Slängde just en massa skräp från “verkstan”, flyttade dit en massa kartonger som sedan ska flyttas ut i garaget för förvaring , en massa kartonger flyttade in från garaget för genomgång och hamnade i verkstan för att flyttas ut i garaget igen. JA du förstår ;-).
    Lycka till med sortering och städning.