Kofta

Det blev den gröna koftan

2013-04-11 08.13.11

Mitt villrådiga funderande här om kvällen resulterade i att jag svängde förbi NK och handlade en rundsticka 3,5 till ärmen på min gröna kofta.
Allt detta surfande och funderande och så behövdes bara ett stopp på NK.

Koftan har fått marinera i stickkorgen en tid för jag bara inte kunde hitta en rundsticka 40 cm 3,5 hemma. Jag måste ju ha en men var?
Koftan har en så klyftig konstruktion. Den stickas nerifrån och upp i ett stycke. Sen syr man ihop axlarna. Ärmarna stickas nu från axeln och ner genom att först köra förkortade varv tills man ”ätit upp” alla maskor utom de under ärmen. En ärmkulle, så fiffigt! Därför behövde jag också en 40 cm kabel, strumpstickor kändes otympliga i detta moment.

Så nu ska den koftan också bli klar. Ja, kanske redan till helgen!

Kommentarer inaktiverade för Det blev den gröna koftan