#blogg100,  Rensa i röran

En känsla av kontroll, en känsla av lycka

2013-04-30 14.17.30

Två dagar extra ledigt, bara så där.

Den lyxen ville jag unna mig, möta våren, köpa mig tid, göra ingenting eller gör allt.

Det blev så klart mycket stickande och tittande Breaking Bad men också mycket nyttigt mellan varven. (notera skämtet!)

Jag rensade skåp, lådor, städskåp och gjorde arbetsrummet klart. Det är underbart att få undan saker men kunna göra dem i sin egen takt, inga måsten bara extra. I vardagen är det måsten för att vardagen ska rulla. Lediga dagar är det extra uppgifter som förgyller vardagen.

På måndagen hade sonen en kompis hemma, de spelade, jag var bullmamma och bjöd på fika och smoothie.
På tisdagen kom först sonen hem med en liten bukett med vitsippor till mig och 20 minuter senare kom dottern med en hon också.

Det är därför man ska vara ledig två dagar. För att kunna möta sin barn i dörren och fråga där och då hur dagen varit. Sitta ner tillsammans över ett glas saft och prata om dagen, om livet om det som rör sig i deras liv.

Till vardags pratar vi alltid vid middagen men det blir annorlunda då när de kommer hem. Inget spel, kompis eller telefon pockar på uppmärksamhet… Bara vi.

Sköna lediga dagar där jag hann med både mig själv och min familj. Evinnerligt skönt. En känsla av lycka.

Min “rensiver” som jag är drabbad av sedan länge fick också stillas med svarta sopsäckar till grovsopen, egna insikter av att “du har för mycket grejer” men ändå kunna få ordning på det som är. En känsla av kontroll.

En sista kvällsrunda i lägenheten; vardagsrummet, undanplockat, tv av, bordet torkat, dammsuget, hamstern har mat. Köket; maskinen går, bordet torkat, bänkarna okej undanplockade. Badrummet; snyggt prydligt.
Hallen … hm… okej det är saker på väg till Gotland. Det får vara.

Vi är redo för nya tag.
Då kör vi.

Detta är mitt 98:e inlägg i #blogg100 utmaningen

 

Kommentarer inaktiverade för En känsla av kontroll, en känsla av lycka