Inspiration

Energigivande helg med samtal, kultur och musik

Efter en lite strulig tur med SJ kom jag och min vän Eva till slut iväg till min mamma. Det var en kanondag med sol och -14 grader och vi fick god mat, sparkade oss till bokskåpet och promenerade förbi hästarna. Tänk att en kort tur till en annan plats kan ge så mycket energi! Jag måste påminna mig om att göra liknande utflykter oftare. Det är nog inte ovanligt att man vid byte av miljö får energi. Att när man är på resa får man distans till sitt liv, sitt jobb, sin tillvaro. Du kliver utanför dina ramar och ser på dig själv. Då får jag ofta många ideer; jag borde måla det där, möblera om här, jag skissar på idéer… sen kanske inte något blir av men i stunden är det pur glädje över den energi som tillförs.

Tone fotar quiltar

Vi behöver intryck för att öppna våra sinnen. Det måste bli fler liknanade utflykter!

Så tillbaka i Stockholm träffade jag min nyfunna vän Tone som var på besök från Norge. Vi tog oss till Millesgården för att se Kaffe Fasetts utställning. Vilken färgprakt! Snacka om intryck!

28 januari 2024 är sista dagen för denna utställning om du vill hinna få en färginjektion.

Söndagen gick i lungn fart, planen vara att träna – som alltid på söndagar – men känslan infann sig inte. Det visade sig att det var en gratis musikfestival på KMH (tyvärr bara annonserad på Facebook) så jag valde helt enkelt att åka på den med Christofer. Det var härligt att sjunka ner i stolen och bara njuta.

Samtal, konst och musik – en fullfjädrad helg. Och nya tankar. En idé började gro kring en podcast i häradet kultur, intryck, utveckling, uttryck, stimulans, teman… mer än så kan jag nog inte säga men jag blev väldigt peppad. Det blir mer skissande på den idén och att ta sig an kommande arbetsvecka!

 

Kommentarer inaktiverade för Energigivande helg med samtal, kultur och musik