Utflykt

Kanothelg blev en kanonhelg

Jag har alltid velat ha en kajak. Jag fantiserar om tidiga mornar, kavlugnt vatten, jag och sjön, naturen, paddel i vattnet, lugnet… Det visade sig att Christofer längtat efter samma sak. Han hade planer på ett rack på sin balkong… Jag tänke meh! DET kommer aldrig bli nåt’ paddlat om man ska släpa på kajaker upp på balkonger. Så jag började surfa på kajakplatser i stan’. Min googling tog mig till Örnsbergs båtklubb, fem minuter från mig – att jag aldrig tänkt på det de senaste 18 åren?! Ett mejl senare så hade vi fått var sin kajakplats.

I lördags hämtade vi vår nyinköpta tvåmans kajak från Långholmens kajakuthyrning. Superfin service by the way. Vi paddlade hem den via Gröndal och tittade förundrat på staden från vattnet. Stockholm är verkligen något extra! 

Söndagen spenderades i kajaken och vi myste på Rotholmen alldeles utanför vår båtklubb. Ön ser igenvuxen ut men har fina klippor att bada från och en liten lagun att lägga kajaken i. Efter kaffe och bullar paddlade vi bort till Märlarhöjden och tillbaka. 

Jag kände mig alldeles lycklig. Att ha så nära till naturen och upplevelser. Vår nästa plan är att köpa en K1:a så att man enkelt kan kajaka ut själv. K2:an är hyfsat tung och vi har kajakplats på översta racket så det blir svårt att få upp o ner kajaken om man är ensam, tänker vi. 

Jag längtar redan till sol och lite vind för nya äventyr på Mälaren.