#blogg100,  Webb/Kommuikation

Lär dig twittra!

2013-07-30 14.07.18Twitter är en aldrig sinande källa för mig som jobbar med kommunikation. Jag lär mig nya saker ideligen. Dessutom träffar jag personer jag aldrig skulle möta genom mina vanliga nätverk.

På twitter förljer du vem du vill, kändis, politiker, intresseorganisation, företag, en kundtjänst… På så sätt behöver du inte vara kompis men någon innan. Sedan är det bara ett knapptryck iväg att prata med den du följer.

Idag frågade jag en tjej som jag vet kan teknik – och hade mina svar inom timmen. Jag undrade också vart Sigge och Alex podcast tagit vägen och fick snabbt svar från Sigge att den kommer på fredag.

Förra sommaren hade jag en dialog med Fredrik Federley när svärmor ville att han skulle komma till en filmvisning i Västerås. Hon fick senare mejlsvar från honom att han tyvärr inte kunde komma men tipsade om en annan person.

Facebook är fantastiskt på sitt sätt, men också begränsande på något sätt. Grupper på Facebook är det mest givande tycker jag men åter till Twitter.

Skaffa ett konto och börja följa en hashtag (#) till något tv-program du gillar, Debatt, Agenda, Melodifestivalen och du får en underbar dimension till ditt tv-tittande. Mello är helt fantastiskt att följa på twitter.

Det krävs lite uppstartsarbete för att få häng på hur man gör och hur man pratar på 140 tecken men sen kommer du vara fast!

Läs Emanuel Karlstens snabba twitter-skola (den har ett gammat gränssnitt i bilderna, men principen är den samma)

Sen följer du @hjalpstickan och @ulricaloeb så ses vi även där!