Sommar

Midsommar 2012

Det är 13 år sedan jag åkte på ett midsommarfirande i Åtvidabergs djupa skogar och träffade min man, Jonne. Killen som höll i det, Magnus, har sedan dess haft midsommarfirande varje år. Olika ställen men samma typ av gäng och alltid samma stajl. Kom och tälta, ta med sill och vad ni vill grilla och dricka, potatis och tillbehör finns samt frukost. Ha så skoj du kan, bada, lek, prata, umgås, spela bra musik…

Jonne och jag har varit med av och an under åren och jag tror senaste gången var när hela Grinda vandrarhema hyrdes och Magnus surpris gifte sig med sin Leila. Så midsommar betyder mycket för många i detta gäng där minsta gemensamma nämnare är Linköpings universitet.

Så i år var det dags att vara med igen. Magnus och Leila har numera sommarställe på Stallarholmen så vi begav oss dit.

Gänget har numera minst ett barn, några har tre, det är gråa hår, lite tjockare midjor men samma glada, uppsluppna gäng. Först kunde jag inte hålla reda på vilka barn som hörde ihop med vilka föräldrar men sen ser man likheten; mammas ögon, pappas läppar osv. Helt otroligt. Från stojigt univeritetsgäng till medelålders stadgade familjer. de det gött i det fina midsommarvädret. Mot kvällningen var det badtunna och bastu som gällde. Vi tältade som vanligt, sjöng snapsvisor, pratade, grillade och hade det ttrevligt.

Kommentarer inaktiverade för Midsommar 2012