Stickat

Ny vardag i coronas fotsteg

Jag har jobbat hemma vid köksbordet och när ryggen protesterar – stått vid strykbrädan – i 2,5 vecka. Det är mycket som påverkat min vardag. Ungefär samtidigt som jag gick hem fick även min dotter komma hem och ha skola i sitt rum. Sonen, som går i nian, fortsätter på vanligt vis.

Det första jag märkte var att det går åt väldigt mycket mer mat när alla är hemma. Jag som brukar handla mat online kan inte göra det då det är alldeles för långa ledtider där, så jag har använt min cykelvagn. Det funkar jättebra!

Upptäckten av nya butiker

När butikshyllor gapar tomma jagar man reda på alternativ. Christofer och jag åkte och handlade på Lidl, och jag har också återupptäckt en annan billig och mycket bra affär – Willys. På Lidl köper vi fin fina dessertostar och spännande kallskuret och på Willys köper jag basvaror. Det går åt avsevärt mycket mer kaffe när man sitter hemma – å andra sidan – mitt jobbkaffe – DET kan jag vara utan. 

Det blir mer skitigt hemma när alla är hemma. Diskmaskinen går ibland två gånger om dagen. Dammsugen får jobba!

Lunch- och fikaraster finns men är så mycket kortare när man sitter hemma. Jag försöker verkligen slå igen datorn och äta i lugn och ro med dottern och göra något annat en stund. 

Mindre rörelse

Det blir avsevärt mycket mindre motion och rörelse. Jag cyklar vanligtvis 2 mil om dagen och det är ju helt borta. Jobbets korridorer är lååååånga så den vardagsmotionen är borta. Istället börjar jag dagen med en rask promenad. Några gånger har jag gjort ärenden på lunchen; posten eller handlat. 

Mer tid med familjen

Det blir väldigt mycket mer tid med familjen vilket är underbart. Dottern och jag ses ideligen och pratar, äter ihop. Sen kommer sonen och vi tar en kaffe eller te och pratar om hans dag. Sen middag och mera prat. Vi skulle ha åkt bort i påsk men jag hann aldrig köpa biljetter. Men som dottern sa “Till påsk har vi tröttnat på varandra”. Kanske inte men vi ska göra något en eftermiddag eller så. Ses och umgås gör vi och det var därför vi skulle resa.

Konsumerar mindre

Borta är after work ölen och utematen. Tyvärr. Vi hämtar ibland lokalt men de har inte öppet på samma sätt längre så man måste ringa innan. Det enda som var som vanligt var pizzerian Glada Hörnan. Det var underbart att se. Faktiskt. Alla stammisar. De utgifter man har är för boende och mat, inte så mycket annat. Därför stöder jag gärna STF via swish (är redan medlem) och köper grejer i Skansenbutiken och köper medlemskort. De livestreamar jag ser med swishnummer sponsrar jag gärna.

Ja, världen är i gungning. Kan vi hoppas att det kommer något bra ur detta? Att vi inser att vissa strukturer måste förändras? Jag hoppas det i alla fall.

Kommentarer inaktiverade för Ny vardag i coronas fotsteg