#blogg100,  Barn

Om du är under 13 måste du betala för Candy Crush

20130220-171545.jpg

– Mamma, jag tycker det är så orättvist att jag som är 10 år måste betala för levla upp på Candy Crush.

I handen håller hon sju kronor för att betala för nästa level värld. Hon är biten av Candy Crush som så många andra. Dottern förklarar att för att levlafå komma till nästa värld på King.com:s spel Candy Crush kan man antingen få Facebookvänner att hjälpa till eller betala 7 kronor för nästa level värld.

Vi resorera kring detta och den kloka 10-åringen förklarar att hon inte vill ha något Facebookkonto och, som hon mycket väl vet, så får en 10-åring inte ha ett Facebookkonto. Hon förstår inte varför det har gjort på detta sätt.

I princip förstår jag; de vill sprida sitt spel i sociala medier. Okej, bra idé men deras unga spelare som inte “får” ha Facebook är de de som ska betala för att få spela spelen? Eller ja underförstått, jag som förälder ska betala för att de ska få spela nästa level. Och hur många levlar finns det, över 200 har jag hört, 1400:- eller mer…

– Tycker King.com att jag ska ljuga, undrar dottern.

Ja kanske tycker de att barn under 13 år ska ljuga sig till ett konto på Facebook, ange födelseår 1998 eller så för att få öppna ett konto. Men vad säger det i förlängningen? Att man ska ljuga för att få gratis saker, att man ska ljuga sig fram för att få det man vill ha även om man inte egentligen vill ha just ett FB-konto.

Min dotter vill inte ha Facebook. Hon och hennes kompisar använder andra tjänster, Kik är hur stort som helst, Vibe, Whats up och Instagram (fortfarande) trots utrensning av konton.

Nej, King.com tänk om! Låt barnen få betala ett enhetspris för ett spel alternativt låt de få dela spelet på andra plattformar för att levla upp.

 

Tillägg: Twittrade sent i går 19/2 frågan till @king_dot_com men har ännu ej fått svar

kingcom

 
Ytterligare tillägg: Snälla människor har bjudit in mig till spelet via FB för att ge den kopplingen till min dotter. Tack!
Hedvig har också bestämt sig. När hon spelat klart den värld hon är i nu kommer hon inte att betala för något mer.

Kommentarer inaktiverade för Om du är under 13 måste du betala för Candy Crush