#blogg100,  Sticktipset

Ta bra bilder på dina objekt

Ett läckert foto på något stickat säger mer än 1000 ord. Så enkelt är det.

Vi är inte alla superduktiga fotografer men här är några tips för att få bra bilder

  •  Ta bilder i dagsljus – en mörk mobilbild i ett soffhörn säger inte så mycket.
    Fota utomhus, nära ett fönster, på balkongen.
  • Arrangera det du ska fota.
    Låt någon ha det stickade på sig, eller häng det på en lina, eller snyggt på en stol/bänk
  • Kryp lite närmare med kameran.
    Gå ett steg närmare, fånga detaljen; nackens kurva mot resåren eller knapparna i kofta.

På Ravelry är bilderna på allt det stickade väldigt viktigt. Vi tittar inte på ett projekt som inte har en bild. Jag förvånas ibland över hur skumraskiga bilder en del lägger ut. Idag är mobilkameror riktigt bra och med alla appar och filter man kan använda finns det inte längre någon ursäkt att lägga upp skumraskiga bilder. Använder man vanlig kamera är Picasa ett gratisprogram som är alldeles utmärkt för lätt fotoredigering.

Lägg upp schyssta bilder på Ravelry

När du stickat klart ditt projekt och laddat upp dina bilder för projektet ska du se till att ha den bästa bilden först i din fotoserie. Det är den bilden som kommer att synas först när man tittar på hur olika projekt ser ut för det mönstret man tittar på. Under fliken projects visas alla färdiga (status ”finished”) i ordningen – senast färdig först.

Ravelry_ Boreal pattern by Kate Davies_2013-04-03_16-47-28

 

 

Det gör att det är viktigt, tycker jag, att ha ett riktigt bra kort på sitt projekt när man ändrar status till ”finished”. På så sätt kan du få många som gillar just ditt projekt och ditt projekt syns lite bättre än alla andras.

Ravelry_ Project Gallery for Boreal pattern by Kate Davies_2013-04-03_16-38-15

 

Här ser man min Boreal som jag sett till att få riktigt bra kort på och som nu ligger som senast färdiga projekt just på detta mönster.

I vissa fall är det ett jättepopulärt mönster så nya projekt blir färdiga i ett, men trots det tycker jag att det är värt att visa upp sitt projekt på bästa möjliga sätt.

Koppla dina blogginlägg till ditt projekt

För att visa upp sitt projekt ytterligare kan du koppla dina blogginlägg till ditt projekt. På din projektsida under fliken posts kan du koppla ihop din blogg med din projektsida. Dessa bloggposter kommer att synas på Mönstrets sida också under fliken blog posts.

Lästips

Ten Ways to Improve Your Fiber Art Photography Now

How to take better photos of your knitting

Project Photography (ravelry-grupp)

Kommentarer inaktiverade för Ta bra bilder på dina objekt