#blogg100,  Ledig utan anledning

Tjänstledigheten är över – en månad är en blinkning i tid

En månads ledighet. Det kan kännas som eoner av tid men i verkligheten är det en blinkning. Så snabbt gick det. Fyra veckors tjänstledighet är till ända och jag är tillbaka på jobbet igen.

Jag hittade tillbaka till filmintresset igen. Det är det jag uppskattar mest att jag såg så mycket film och insåg att detta var något jag saknat – utan att jag tänkt på det.

Det blev ett stort intag av serier, ljudböcker, P1 dokumentärer och allehanda poddar. Jag känner mig fullmatad av intryck och olika inspel som jag sedan sätter i sammanhang med filmer jag sett, texter jag läst – en riktig kulturinjektion. Två föreställningar fick jag också till livs, en på Operan i Oslo, en på Dramaten. Kultur, kultur kultur – vad skulle vi göra utan den? Populärkultur i form av House of Cards eller en tung Norén pjäs med rötter i dramatenmyllan allt detta behövs för att sätta sig själv i relation till sin omvärld.

Reconecta med gamla vänner – kanske det bästa ändå. Att ha tid att luncha med gamla studiekamrater, en gammal vän eller en en granne som är arbetslös. Så värdefullt att ha tid att se in i en annan människas ansikte – utan det digitala filtret. Jag har funderat mycket kring vänskap och vänner. Vem är din vän – egentligen? En av de 395 vännerna på Facebook som slentrianmässigt trycker tumme upp eller personen som sms:ar att den saknar dig, eller önskar lycka till när man ska på magnetröntken?

Lata morgnar. Att höra hur familjen stökar i köket, klär på sig, duschar. Kaffe lämnad i en termos till mig, Dagens Nyheter, stickningen i soffhörnet, kanske ett avsnitt av något program jag inte hanns se på SVT – och sen börjar dagen. En sådan start är så mycket värd. Helt stressfri.

Jag hade önskat att jag skrivit mer, fotat mycket mer men tyvärr kom jag inte dit. Det är först de senaste dagarna som texter format sig i huvudet och tyvärr har mitt onda ben (ischias) satt käppar i hjulet för att sitta länge och att krypa runt med kamera.

Kontentan är att jag är nöjd med livet. Det känns bra att vara åter på jobbet. Det känns bra i huvudet, jag är utvilad och redo för nya utmaningar. Att mötas av stora kramen när jag idag kom tillbaka till jobbet – det värmer verkligen. Många kom och välkomnade mig tillbaka – oade och aade över att en månad går fort.

Kommentarer inaktiverade för Tjänstledigheten är över – en månad är en blinkning i tid