Gotland,  Inspiration,  Sommar

Torrtovat i Ala

Textil Gotland har i år bjudit på workshops två gånger i veckan ihop med sin utställning Textila Krockar på Konstnärsgården i Ala. En helt fantastisk idé tycker jag som varit med på tre av dessa (denna, gotländsk sticksöm och flätade armband) och hade kunnat vara med på ännu fler. Jag har dessutom lockat med besökande och andra vänner på ön. Jättekul att få prova på till en otroligt billig penning och göra våra veckor mer kreativa på ön.

Idag var det dags för torrtovning eller picka som Britt Danné säger. Det var Ninni som har Ninnis Ull & Textil som var vår ”fröken” idag. Jag har inte lockats av att torrtova och det grundat på saker som dottern kommit hem med, det är bara inte min grej. Men Ninni kom på att man kan ”måla” med ullen och det tycker jag var mycket mer lockande är att tova saker. Ninna facebbokade en bild hon gjort för några dagar sedan och det var det som gjorde att vi packade iväg oss idag.

Maken var och geocachade och trots strandväder så fick jag med mig båda barnen och de höll på från ett till halv fyra när tålamodet var slut. Det som imponerade mest var att även sonen satte sig och pickade ihop två alster. Jag tror att det bor en konstnär i den där pojken.

Från höger uppifrån: Hedvigs bild, min bild
Andra raden: Båda bilderna är Vidars 

Kommentarer inaktiverade för Torrtovat i Ala