Vår

Vårgrönt i jobbskåpet

IMG_1133En kollega undrade om jag hade organisationens gemensamma fotostativ hos mig. Och ja, det hade jag. Inne i mitt skåp på jobbet fanns allehanda fotoutrustning, som jag helt hade glömt bort. Förutom fotosaker och fotoväska stod det en kruka inne i ett hörn. Jag tog ut den och kikade ner. En bortglömd amaryllislök.

Jag måste ha sparat löken från året innan. Det minns jag inget av. Så här var den nu, brun och torr. Julen passerad med god marginal.

Lite sorgligt tänker jag men sträcker mig efter kannan jag vattnar mina krukväxter med. En ordentlig genomdränkning och jag plockar bort torrt fnas och ställer den lilla torra knölen i mitt fönster. Tur för löken att Stockholm bjuder på sol. Två dagar senare tittar ett ljusgrönt vårvaket blad upp från löken. Kan det bli en knopp också? Bara tiden kan utvisa det.

Kommentarer inaktiverade för Vårgrönt i jobbskåpet