#blogg100,  Rensa i röran

Vem gör mest i vårt hushåll – två veckors utmaning med Travaj

 Under åren har jag och maken ibland checkat hur vi ligger till i hushållsarbetet, vem drar egentligen det tunga lasset. Under en period, två veckor eller så, registrerar vi vad vi gör i ett excelark. För några år sedan kom tjänsten Travaj med samma idé att på ett gameifierande sätt se vem som gör mest hemma. 

Nu tar vi detta ett steg till och bjuder in barnen i utmaningen. De har till vardags uppgifter de gör, men vi kan alla göra mer. 

Vi satte oss ner med barnen och kom överens om vad som är rimligt. För barnen gäller 2 timmars hushållsarbete i veckan, för vuxna 4 timmar. Jag kan direkt säga att det är rätt mycket mer än vad vi vanligen gör hemma. Men det ska vara en utmaning för det finns ett pris – en gocartskväll! 

Tanken med detta är att barnen ska se vad vi gör, hur mycket tid det tar och vem som gör vad. För att komma upp i 2 timmar måste barnen ta egna initiativ och det ska bli kul att se hur det går. Jag tror detta kan vara nyttigt för oss alla. 

Vi startar idag 7 april och den sista dagen är 21 april. Min miss är att jag är borta kommande helg men jag får jobba igen det i veckorna. 

Travaj finns som app för iPhone eller via webben för Android.  

Kommentarer inaktiverade för Vem gör mest i vårt hushåll – två veckors utmaning med Travaj