Stickat

Vitt och åter vitt

Drömmen om ett sommarhus är här och jag njuter i fulla drag. Jag har inte drömt om sommarstuga men jag har drömt om just denna sommarstuga. Konstigt det där. När jag kör runt på ön låtsas jag att olika hus var vårt. Men när jag svänger in mot Botvalde är det bara där jag vill vara.

Risken är att Fantastick blir lite ”Sommartorpet” men det får ni ta helt enkelt. Så mycket stickat i sommarhettan blir det ändå inte och snart är det ändå vinter igen och ullen ska fram.

Nu åter till huset. Huset är helcharmigt som det är men vi tycker det är mörkt inomhus och det finns en dragning åt 70-talet och något övermöblerat. Vilket inte är konstigt när man ägt ett ställe så länge, man är likadan hemma, lite samlare. Sen är det så att det är lättare att komma utifrån och se vad som bör göras än att vara mitt uppe i det.

Grundtanken är att måla alla väggar vita och sedan lägga till färger. Projektet är långsiktigt, plånboken får styra samt den tid man kan lägga. Just i år är vi på ön i fem veckor – en får tacke!

Vi börjar med det akuta; att måla huset falurött och skrapa fönster det blir så fint!

I går la jag grunden på en brun soffa som ska bli vit i köket. Jag tar det steg för steg.

Det blir före och efter bilder här på bloggen. Nedan soffan före.

Kommentarer inaktiverade för Vitt och åter vitt