Tröja

Armadillo – superkul projekt – och fin blev den!

Permiärkväll på Bastionen, valerie’s Voice, med Armadillo 27 mars 2019

Jag såg Marias mönster Armadillo och bara YEY den måste jag sticka och jag vet precis vem som skulle passa i den – Christofer.

Jag pingade också Petra på Magasin Duett som sa hurra till en knitalong och på så sätt kom jag igång på en gång. Jag har stickat i en tråd donnegal tweed och en tråd supersoft eller supersoft clean som Petra numera har. Den blev lätt och ledig och Christofer älskar den. Den sitter dessutom som en smäck på honom.

Jag stickade som en tok för att hinna vara färdig med den till hans urpremiär av hans opera Valerie’s Voice (länk till recension) under sportlovsveckan i Malmö. Jag ville att han skulle få en lite gosig present. Självklart tog tråden med supersoft slut dagar innan jag skulle åka till malmö… men Petra levererade med blixtens fart och jag hann precis göra klart tröjan, tvätta och halvtorka innan den åkte till Malmö och fick torka klart. Jättekul att han vill ha tröjan på sig på premiärern, och nästan varje kväll efter det…

Modellen passar både män och kvinnor. Maria varnar att ärmarna är smala i modellen och det är de så det kan vara bra att tänka på. Dock så kan även jag, som har ganska grova överarmar, ha denna tröja i storlek L. Det är en jättesnygg modell med lite futuristisk look och den var rolig att sticka. Christofer pratar redan om en till. Den ska vara i gult.

Magasin Duetts knitalong-grupp på Facebook
Marias Garn följer du enklast via hennes blogg

Kaffe i solen, Malmö sportlovet 2019