Boktips

Binas historia – det bästa jag läst på ett tag

Bokomslag, ett dött bi

Jag har läst Binas historia av Maja Lunde, en norsk författare. Åh vad jag tycker om den på så många plan! Det är tre historier från tre tidsepoker som vävs samman på ett sinnrikt sätt.

Vi följer William från 1850-talet, Georg från 2007 och Tao från 2090-talet. Tre personers historier, alla kopplade till bin, tre olika världsdelar, alla med driv och passion. Kapitlen varvas mellan dessa och jag vill hela tiden framåt i boken. Bin är en tråd men en annan är söner, kunskap, vetgirighet, och att vilja göra avtryck i historien. Jag ser fram mot att prata om den här på bokcirkeln i nästa vecka.

Min första epub bok

Binas historia är den första epub bok jag läst. Jag hade missat att köpa bokcirkelboken när det slog mig att vi brukade låna barnböcker -fel – min exman lånade – och läste högt för dem.

Så jag loggade på bibblan och jippi boken fanns. Lånade den men fattade inte hur eller var jag skulle läsa den. Så jag läste på och laddade hem en app (Bluefire Reader) och loggade på med mitt adobe-konto och jaaaaa där var den, boken.

Trevligt gränssnitt, jag kan välja utseende, bokmärka, välja bläddertyp och så vidare. Jag laddade ner det hela på min telefon och det är faktiskt en läsupplevelse över förväntan. Dels kunde jag lätt läsa i sängen. Jag övervägde min padda, men jag tycker den är lite för tung. Dessutom kan jag hala upp telefonen och läsa i kön på ICA, när jag reste till Malmö, korta stunder där jag snabbt kunde få lite läst.

I appen jag valde finns sidnumreringen väldigt svagt i marginalen och sidantalet är som den analoga boken inte som i Storytel en hel evighet av sidor. Jag gillade det. Dags att hitta en ny bok att läsa.

Kommentarer inaktiverade för Binas historia – det bästa jag läst på ett tag