#blogg100,  Fair Isle,  Kofta

Damejakkaloppa i grått och gult

   

  

 
Detta är en riktig favoritkofta! Den blev klar strax efter Osloresan och jag är så oerhört nöjd! Oket är i huvudsak restgarner och jag hade tänkte en mörkare grå på kroppen men köpte en något ljusare då jag tyckte den blev för mörk. 

I min iver ville jag göra en ljusare till sommaren och började röja runt i mina lager. Jag har en turkosig färg av supersoft som jag tänkte skulle vara basfärgen men jag får inte till det. 

Detta mönster är bland det roligaste som jag stickat på senare tid. I höstas gjorde jag tre barnvarianter och det är så roligt att leka med färger – när det blir bra! Det är Ann Myhre som designat och just barnkoftan är ett perfekt projekt för den som inte tidigare flerfärgsstickat eller klippt. Här får du prova båda teknikerna med utmärkta instruktioner. Annes mönster finns att köpa på Ravelry. 

 

Tre kusinbarnsloppor
 
Nej, jag ska repa mina senaste försök och börja om på nytt. På’t igen! 

Kommentarer inaktiverade för Damejakkaloppa i grått och gult