Stickat

Kontraster! Så här gör du för att se om du har bra kontrastfärger

  
Jag älskar flerfärgsstickning. Trots det händer det att även jag gör dåliga val av färger. För att flerfärgsstickningen ska bli bra krävs bra kontraster mellan de färger som man väljer.

Under min resa till Oslo bad jag expediten på Pickles att utmana mig i färgval. Det blev en mintgröna färg och en rosalila färg. Jag tänkte ränder på en kofta. Men hoppsan. Det gick lite för fort. Färgerna var fina och jag slog till. Väl hemma satte jag igång direkt med min kofta men jag tyckte inte det blev bra. För rörigt, för dimmigt, nej det ser inte bra ut.

Så hur gör man för att veta att man får kontrast mellan två färger när man ska sticka. Svaret är; fota dina färger i svart/vitt och se hur kontrasten ser ut på vid. Om jag inte varit så ivrig och gjort detta i butiken hade jag sett problemet direkt. Kontrasten mellan de två färgerna är för liten.

  

Tyvärr var jag för ivrig i Oslo och glömde kameratricket! 

3 kommentarer