#blogg100,  Rensa i röran

Det är downshifting week denna vecka

Zemanta Related Posts Thumbnail

Denna vecka är det Internationella Downshifting week. Det är en ideell informationskampanj som hjälper dig att sakta ner, fundera kring grönare, hållbarere alternativ och få ett bättre grepp om balansen i arbetet/livet för att kunna leva livet fullt ut.

En blogg som skriver mycket om detta är Dorro på 5 AM Academy (svensk blogg!) som idag skriver om hur man kan tänka kring sin garderob och kläder. Här kan man läsa att svenskar bara använder 7% av sin garderob. och då pratar vi inte om utrymmet utan det som finns i den.

Jag funderar.

Ja baske mig, det stämmer nog ganska bra. Många saker som hänger där är ”bra att ha” och ja jag använder dem ibland men inte tillräckligt ofta. Jag har det senaste året rensat och rensat, men det är uppenbart, det är inte tillräckligt.

Jag tror mycket på detta att man blir ägd av sina saker. Det äter upp ens tid. Om man räknade den tid man la på att leta skulle det nog vara skrämmande. Min ambition är fortfarande att minska mina ägodelar och saker, men framför allt få ordning på det man äger. Märka upp var saker ska ligga, paketera, sälja och få undan säsongskläder, rensa ut urvuxet och hålla efter där vi lyckats få ordning.

Kommentarer inaktiverade för Det är downshifting week denna vecka