#blogg100,  Mat och bröd,  Stickat

Laga mat av det du har – vegogryta, banankaka och marmelad

  En ambition jag har är att laga av det vi har hemma i största möjliga mån. Vi tillhör de som har Linas Matkasse och trivs väldigt bra med det. Varannan vecka är allt omhändertaget. Vår kasse har tre middagar och resten fyller vi i med köp från Mathem eller vad som finns hemma.

Denna vecka är en Linas-vecka men det var rätter som kunde vänta. Idag åt vi istället till en vegogryta som jag googlade upp. Alla ingredienserna fanns hemma! Det är en gryta med indisk feeling och alla gillade den – nja dottern pillade bort kikärtorna men åt av allt det andra. En ledsen broccoli, en slatt röda linser, en burk kikärtor, kokosmjölk och de där tomaterna som sett bättre ut. 

Detta så lätt att förköpa sig på “mycket” för att det är billigt, för att man tror att man behöver eller för att man faktiskt har plats. Min man är lite åt det hållet. Be honom köpa krossade tomater och det kan bli  ett flak. Man kan tro att det ska bli krig! 

Därför blir det mellan varven fullt hemma hos oss och då behöver man äta upp. Så därför kokar jag krusbärsmarmelad efter middagen och ska strax röra ihop en banankaka. 

Åh vad god marmelade blev! Till och med dottern ville smaka, som inte gillar marmelad. Men denna gillade hon! 

  

Kommentarer inaktiverade för Laga mat av det du har – vegogryta, banankaka och marmelad