#blogg100,  Webb/Kommuikation

Testa din hemsida eller blogg så att den är mobilvänlig!

2015-04-20 16_53_48-MobilvänlighetstestI morgon tisdag 21 april ändrar Google sina parametrar/algoritmer och prioriterar hemsidor/bloggar som är mobilanpassade.

Jag citerar från en artikel i dagens Media här om veckan:

“Uppdateringen kommer ge sajter som erbjuder en bra mobil upplevelse en rankingpush när användaren söker från en mobiltelefon. De sajter som inte gör detta kommer inte försvinna från sökresultaten. De kommer bara ha en nackdel jämfört med dem som har en bra mobil upplevelse när Google bestämmer den inbördes ordningen vid en sökning från en mobil.

Google kommer inte bara att trycka ut en mobiluppdatering utan passar även på att göra flera andra uppdateringar. Dels vill man säkerställa att mobiluppdateringen upplevs så stor som möjligt. Fler uppdateringar gör också att analysen av vad som har hänt blir svårare. Så förvänta dig att det kan hända ganska mycket med din trafik kring den 21 april.

Om du just nu läser detta och funderar över vad som händer med din Google-trafik, är den rätta frågeställningen snarare: “Vad händer med mina användare om jag inte anpassar mig efter deras nya möjligheter?” “

Så drabbas inte av panik, bara var med på denna resa som nu går in i en mobilare värld.

Här testar du om du har en mobilvänlig sajt med Googles verktyg

Testverktyget ger dig vissa indikationer på vad du behöver göra för att öka mobiliteten, har du en blogg kan du se om det finns plug-in som hjälper dig, eller så kanske du kan slå på den funktionen i ditt verktyg. Har du en hemsida är det dags att utveckla och anpassa den för ett mer mobilt samhälle. Ytterligare ett verktyg som kan vara till hjälp, om än mer tekniskt är Webmaster Tools, ett verktyg som är gratis för alla webbplatsägare från Google.

p.s denna blogg klarade sig  – phew!

Kommentarer inaktiverade för Testa din hemsida eller blogg så att den är mobilvänlig!