Kofta

Det blir en Retrojakke med rundfelling

Jag fick flera stickböcker i julklapp, bland annat Kristin Wiola Ødegård s bok Wiolakofter. Så otroligt mycket fint i den bokane. Riktigt ögongodis. jag kan inte sluta bläddra!

Jag kände för att sticka något ljust, vårlikt, somrigt… valet föll på retrokofte jakke med rundfelling. En restgarnskofta kan man säga. fast jag hade inte restgarner för det jag tänkte mig i mitt huvud. Så jag köpte ljusaste grå Finull och randade men en lite mörkare som jag hade hemma. Till oket tänkte jag mig något pudrigt, pastelligt… Det blev 10 pudriga, babypastelliga färger från Garnr.

Det är ganska svårt att shoppa rätt färg online men jag tror att det gick rätt bra denna gång. Det var ett gott pastellpaket som kom med raketfart. Nu kan jag nästan inte sluta sticka, så jättekul att sätta ihop färgerna. Lite som Loppa-koftorna som består av mycket färglek!

Koftan stickas med stickor 3,5 och det ger en väldigt luftig känsla till Finullen tycker jag, 22 maskor på 10 cm. I de flesta projekt med Finullen har jag stickat med 3:or vilket ger en något tätare stickfasthet, 24 maskor på 10 cm.

Kommentarer inaktiverade för Det blir en Retrojakke med rundfelling