Mat och bröd

Dutch babies – enkla minipankakor

Plötsligt var mitt flöde fullt av dem – Dutch babies! Självklart måste jag prova. Egentligen är det bara pannkakssmet med mer ägg än vanligt, därav puffigheten. Det är ett snabbt, enkelt och lyxig frukost eller mellis!

Jag hade hjortronsylt som min goda vän Karin kokat och drottningsylt. Dessutom lite julfeeling med saffran!

Ingredienser
  • 2 msk smör
  • 3 ägg, rumstempererade
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl mjöl
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  • Värm ugnen till 220 grader.
  • Lägg en klick smör i en form som tål att stå i ugnen. Muffinsform är super om man vill ha portions-bäbisar. Ställ formen i ugnen och låt smöret smälta.
  • Rör ihop ägg, mjöl, socker och salt. Rör i mjölken.
  • Ta ut ugnsformen och häll i smeten. Ställ in i mitten av ugnen och låt svälla i cirka 10 minuter. När den är fluffig och fått fin färg är den färdig.

Kommentarer inaktiverade för Dutch babies – enkla minipankakor