#blogg100,  Webb/Kommuikation

Earn shitload of money!

webbdagarna1Dagen startade med revolution! Martin Deinoff på Creuna pratade om smarta affärer och om den nya collaborativa ekonomin. Hur snabbt nya tjänster blir nya standarden; Linas Matkasse, Spotify, Netflix. Kundens behov ska vara i centrum och han pratade om den digitala minimalismen . Det gillade jag! När köpte man senast en bok eller skiva… Det är klart en och annan stickbok har jag köpt.

Dagens bestående intryck  är Cindy Gallop som var helt galet underbar att lyssna på. Hennes tolkning av ett fuck-off-konto var att kvinnor ska vi tjäna “shitloads of money”, på så sätt vinner man respekt. Hon läxade upp killarna i publiken ” i framtiden är vi mer jämlika och du kommer att jobba med kvinnor, learn to live with it!”.

webbdagarna 2Yey, girpower av bästa sort med ett eftertryck av en 55-årig kvinna som pratar om att göra gott så tjänar du bra med pengar “Make Good Sexy as hell and make loads of money”. Hon pratade också om att “make love not porn” på webben, vilket är hennes senaste startup. “Microactions”,  små små förändringar som över tid ger effekt. I min värld kallar jag det “göra utan att fråga”.

Sen handlade det om att anväda Big Data på smarta sätt med Tobias Zehnde och att lyssna på sina användare/kunder och utveckla efter det med Martin Willers från People People. Efter lunch lyssnade jag bland annat på webbstrategi-spåret och lärde mig att någon webbstrategi ska man inte ha. Det är en servicestrategi vi behöver! Yasmine el Rafie berättade hur SR:s handbok socialmedia tagits fram och hur man jobbar med den. Intressant men inget nytt under solen tycker jag.

webdagarna3Fascinerande och snyftframkallande var dragningen om UN World Food Programmes kampanj med Zlatan. Intet öga var torrt i salen med 1600 åhörare. Inspirerande snack av Carl Waldekrantz som grundat Tictail var sista snacket för dagen. Sedan delades priser för topp 100 webbplatser och  ett mingel med ett glas vin rundade av dagen.


Twittersputa under konferensen

Jag twittrar som satan under konferenser och seminarier. Jag försöker verkligen leverera matnyttiga tweets. Inte bara “det här var en intressant dragning”. Jag hoppas jag lyckas, följ mig gärna på Twitter. I morgon fortsätter twittermaskinen!