#blogg100,  Webb/Kommuikation

Hej – jag var på #webbdagarna och twittrade lite

2015-03-24 19_22_32-Statistik över tweetaktivitet för UlricaLoebHelt galet som jag twittrat över de två senaste dagarna. Jag noterad inte hur många tweets jag hade innan tisdag men jag kan ha tryckt i väg runt 1000 tweets…

För mig handlar det om att minnas det jag hör, anteckna men också att dela kunskap via en kanal för de som inte är på plats. Men som det visar sig uppskattas det även av de som är på plats.

Det är en förmåga att formulera en tweet på 140 tkn men det är också en förmåga att formulera en tweet samtidigt som det står en person live på scen och pratar. Jag upptäckte denna förmåga för två år sedan i Almedalen. Vi hade seminarier och jag satte igång att referera online. Väldigt uppskattat visa det sig. Sedan har jag fortsatt, på frukostmöten. seminarier och givetvis Webbdagarna. Denna förmåga tror jag kommer från min tid som ansvarig för min “baby” datingtjänsten Lyckoträffen på TV3:s Text Tv 1995-1999. Då lyssnade jag på intalade kontaktannonser och omsatte dem till text. Jag visste väl att den kunskapen skulle komma till användning även i denna era!

2015-03-25 17.10.17Att den dessutom skulle prisas, det hade jag däremot inte en aning om! Jag fick nämligen pris idag som “den flitigaste twittraren under Webbdagarna”. Skitglad blev jag! Jag fick en smartklocka – en LG Watch. Och tänk, jag har inte haft en klocka sedan 1996!

Tack Webbdagarna!