#blogg100,  Webb/Kommuikation

Smaka på Webbdagarna och hitta din passion!

2015-03-25 09.34.35
I made a map – Hugo Liu

Inte visste jag att en presentation om smak skulle falla mig i smaken. Hugo Liu, på eBay är just specialist på människors olika smak utifrån den data som företaget samlat in. Det jag gillade mest med hans föredrag var nog att han aldrig pratade om Big Data utan presenterade kopplingarna han gjort mellan popgrupper, tv-program, espressomaskiner och klockor.

Aleyda Solis från Orainti pratade sök och seo så det stod härliga till. Hon matade ut matnyttiga länkar och upprepade validera, validera, validera din sajt. Framför allt pratade hon en hel det om Google Webmaster Tools och jag kände att jag blev klappad på axeln då jag har det i mitt systematiska arbete att jobba med GWT. Du hittar hennes matnyttiga bilder här .

Två bolag presenterade sina framgångssagor; SIBA och Fyndiq. Här tog jag med mig SIBAs “information till alla igen och igen och igen” som jag kände igen från min tid på Telge när vi omorganiserade. Det är inte fel att överinformera ibland. Fyndiqs kultur som de bygger med “Fyndianer” liknar självklart den triben som vi var på Yellowrent.com back in the days.

Tyvärr valde jag fel spår när man kunde välja seminarier på eftermiddagen. Här finns risken att seminarierna blir för “säljiga” då jag antar att det är de utställande (betalande) bolagen som håller seminarier, några undantag så klart som Clara Henry. Någon twittrade att “hur man än gör så väljer man fel spår”. 

Sen avslutade den eminenta konferenciern Paulina Modlitba med en paneldiskussion med Stadsteatern, Ving och McDonalds kring sociala medier. Jättebra panelsnack med handfasta råd, tankar och diskussioner.

Fredrik Tukk från Maersk Drilling fick berätta om Maersks fantastiska resa i sociala medier… så ballt! Storytelling, storytelling och sen lite med storytelling. Redan på tunnelbanan hem startade jag en Instagramkonto till Hjälpstickan. Varför har vi inte haft det tidigare?

2015-03-25 16.57.13Webbdagarna avslutade starkt med Jessica Semaan som pratade passion och om sitt bolag The Passion company. Hon hade sådan energi! Det var som en intravenös injektion av energi. Själv har jag undrat länge vad 17 jag håller på med (mitt-i-livet-kris?) så detta snack föll mig direkt på läppen. En passion har jag, stickning, ett varför också, med stickning hjälpa människor – men vänta det blir ju Hjälpstickan. Kanske har jag fler passioner eller kan göra mer med den jag har?

Nu är jag fullmatat och redo att ta mig an vardagen!