Restgarnsprojekt,  Sockar

En första gång för allt

Photo 2012-12-29 23 25 11Mitt nya projekt efter diverse julklappar, kofta och basker, så var det dags för nya strumpor till dottern. På Ravelry hittade jag ett par flerfärgade sockar inpirerade av Setesdal. Det är Pinneguri eller The Needle Lady som hon också heter. Hennes blogg är http://pinnehobby.blogspot.se/

Sokkene V som I Setesdal har ett tonande garn i botten och ett enfärgat mönstergarn.

Det blev många “första gången”. Sockarna stickas från rån upp så jag fick lära mig en magic cast on for toe-up och sedan är det en förkortade varv häl som jag fick assistans med både från Pinneguris egen sajt men också denna sida http://www.cosmicpluto.com/blog/as-promised-a-short-row-heel-tutorial/.

När jag väl fått hälen hyfsat på plats (ja men visst är det lite intarsia på hälen också!!) så var den för liten när dottern provade. Så jag repade hälbiten och stickar på några varv prick-varv. Jag tror garnet Fame trend blir något tätare än vad stickfastheten ska vara… men men det löser vi. Nu kan jag göra hälar, tå-upp och har övat på intarsian.

 

2 kommentarer

 • Heidi

  Visst är det roligt att lära sig nya saker:) och visst är det praktiskt att sticka sockarna toe-up? så att man kan prova och se om dom passar medan man gör dom:)

  dom ser jättefina ut!

 • Heidi

  att lära sig nya sticktekniker är alltid roligt. I synnerhet som det öppnar upp för nya möjligheter att förändra stickprojekt för att passa den personliga smaken:)

  Ja, hon är väldigt duktig! och väldigt generös med att dela med sig av både kunskaper och mönster!

  Sockarna ser ut att bli väldigt fina:)