Sommar

En ledig dag mitt i veckan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag vaknar av att maken stökar i köket, han ska på geocacharevent i Mölnbo utanför Södertälje. Inga barn är hemma för vi var på lite kalas i går. Masar mig upp, kollar serier på tv:n, stickar, ser ett avsnitt av något röj-hemma-kolla-vad-fint-det-blir-program och inspireras.

Röjer dotterns rum, tvättar hennes fönster, dammsuger… ringer barnen, ingen vill koma hem.

Nähä.

Kollar Project Runway Alla stars medan jag packar sålda varor på Tradera och present till syrran och hennes son. Dottern kommer hem men vill inte prata med mig nä, det är Minecraft som hägrar. Tar hojen till Konsum(posten) och postar alla paket och hämtar sonen. Oj, ett hem som är värre än vårt, fan vad skönt, tänker jag när jag står i sonens kompis hall. Tänker att vi har det ganska ordnat i alla fall.

Promenerar med sonen, handlar blommor till balkongen och vi känner båda fikasuget komma. Ringer dottern som tar med sig kompisen och kommer till fiket Manhem i Aspudden. Glass, chokladtårta, smoothie och kaffe. På vägen hem passerar vi Aspuddsparken där de fyllt plaskdammen och alla barn hamnar i den…

Väl hemma känner alla barn att de fått nog av kompisar och sitter i var sitt hörn med var sin skärm och pular. Jag börjar röja i frysen, hittar en kaka på nätet och lagar en Lingonkaka. Slänger frystorkade brödsnuttar och noterar vad som kan bli middag framöver; lax, kikärtor, mer lingon, hallon och spenat… ja åsså falukrorv. Det kan bli en spännande vecka…

Blommorna bli planterade på balkongen och jag sätter mig en stund och njuter i snålkylan på 6:e våningen, önskar mig inglasning men inser att nytt tak på Gotland är bättre så jag går in och tar ut kakan som ser gudomlig ut.

Några viftande flaggor blev det inte idag men vad gör det om 100 år.

En kommentar