Höst

Fantastick vecka i Side, Turkiet

Detta är helt nytt för mig att dra iväg såhär på höstlovet och sola… Aldrig hänt förut men känslan är så najs att jag tror vi måste göra det till tradition. Jag var skeptisk till vädret i Turkiet under november men alltså det har varit PERFEKT! Soldis och små regn på morgnarna de första 2-3 dagarna men vad gjorde det. Värmen var 25-28 grader och poolen sval, nästan kall. Man blir inte bränd, man svettas inte ihjäl. Det är svensk sommar när den är som allra bäst. Mot slutet av veckan var det strålande sol hela dagarna och ljumma vindar, fortfarande runt 28 grader. Solen vänder neråt vid 16 tiden och är helt nere till fem då det bli bäcksvart. Tempen är ungefär en 15 grader men sonen hade shorts och jag kjol och så hade vi koftor. Räckte gott.

Det är också första gången som bara jag och barnen reser, maken hade gjort slut på sina semesterdagar och fick stanna hemma. Det har inte varit gnäll eller tjat en enda gång. Jag noterade detta här om dagen. Jag fick höja rösten en gång, tror jag, på hela veckan. De är så stora nu. Ligger kvar i sängen och gonar sig medan jag joggar ut. Vi använde wifi:t på hotellet to the max, Sune på Spotify, SVTPlay (det som funkar utomlands) och egna filmer på paddan och allehanda spel som roar.

Vi gjorde en tur och det var en tur som hette Lilla Turkiet. På den bussresan fick vi gå in i Manavgats moské (rymmer 3000 pers), besöka en skola i en bergsby och dricka te hemma hos en turkisk familj. Detta gjorde stort intryck på mig och barnen. Vår guide var helt outstanding och pratade i ett. Aldrig har jag lärt mig så mycket om Turkiet. Turen inbegrep shopping också, en tur till en bazaar i Manavgat.

Tyvärr fick sonen feber på lördagen och var helt utslagen och dottern fick det sista kvällen, men det gör ingenting för vi hade hotellrummet så att poolen var precis utanför så vi kunde bada och sola medan den sjuke låg inne och tittade på film.

Detta var ett brejk som kom otroligt lägligt med tanke på turbulensen på jobbet. Jag har inte tänkt på jobbet en enda gång…ash jo lite i början men inget djupt. Detta trots att en kille jag träffat genom jobbet var på samma hotell. Men ingen av oss pratade jobb.

Nu ska vi åter till vardagen i ett grått november Sverige. Det ska gå det med!

Fler bilder finns i min Instagramfeed, jag heter ulricaloeb där.
Just det, Hotellet är ett Sunwing Resort and spa East Side. Fantastiskt fint.

20121105-201350.jpg

20121105-202022.jpg

20121105-202040.jpg

20121105-202113.jpg

20121105-202128.jpg

20121105-202200.jpg

 

 

20121105-204239.jpg

kryddor på turkisk bazaar.jpg

turkish delight och turkiskt kaffe.jpg

tre knasbollar på resa.jpg

2 kommentarer