#blogg100,  Barn,  Inspiration

Fantastiska Frukostar mitt i veckan

2013-04-15 22.59.57 2013-04-20 12.05.46
2013-04-19 07.38.18 2013-04-20 08.40.48

 

I veckan kom Coops tidning Mer Smak som verkligen ger mersmak nu för tiden. Jag har tidigare öst kärlek över omgörningen av tidningen och här kommer lite till. Reportaget som denna gång fångade mig totalt var det som handlade om frukost.

I sex snabba steg gavs det en ny vinkel på vad man kan äta till frukost. Det som föreslås är inga revolutioner. Det är saker som hör till vilken extravagant brunch på finsrestaurangen MEN vinklingen var; varför gör du inte detta på en måndag, eller tisdag? Och varför är det så bestämt att det ska vara så speciellt med helgfrukostar? I rask takt beskriver Sara “überfantastiche” Begner hur man kan grädda våfflor en vanlig onsdagsmorgon eller steka amerikanska pannkakor en måndag.

Jag vacklade. Det snurrade i mitt huvud. Alla dessa år…

Okej bakgrund;

Min son har haft problem med sin mage sedan 3-4-årsåldern. I fyraårsåldern började vi hos en toppentrevlig barnläkare, det gick inte på egen hand att få ordning på magproblemet. Jag ska inte gå in i detaljer om vad exakt problemen är för det spelar ingen roll. Vi fick medicin och instruktionen från Farbror doktorn att det viktigaste för sonen var att äta frukost. Frukost är lika med “Go’morgon magen!” och det är vad den behöver.

Min son är snart nio år och han äter fortfarande medicin. I snart fem år har jag  DAGLIGEN tjatat för att han ska äta och ta sin medicin. Om det är något min son inte är, så är det hungrig på morgonen. Undantaget är somrarna när man vaknar 9-10 men det gör vi inte de andra 10 månaderna om året.

Med åren har det blivit lättare. En åttaåring förstår bättre varför vi tjatar, varför han måste äta, varför han har ont i magen.

Och så reportaget om frukostar i Mer Smak.
Jag bestämde mig.
Ingen frukost denna vecka skulle vara den andra lik.

Redan på tisdagen bjöd jag smoothie och en snygg macka. Han åt.
Onsdag… vågade inte bryta ett vinnande koncept. Smoothie och macka. Han åt, inget knorr.
Torsdag, fredag, I’m in love!

Han åt alla dagar! SEEEEGER!

Det är klart han inte blir frisk på fem bra frukostdagar men fattar ni?!

Sara Begnér och Mer Smak – tack!

 

Kommentarer inaktiverade för Fantastiska Frukostar mitt i veckan