Stickat

Förlamat Sverige

– 22 grader och Sverige är förlamat.

Jag var redo i hallen 7.00 för jag hade mammografi på schemat idag innan jobbet (bara vanlig 40-års kontroll). Men precis när jag är på väg ut hör jag att alla T-banor är inställda utanför city – vafalls!

Surfade mig igenom allt jag kunde komma över, hittade en mejladress till mammografienheten för att säga att jag inte kunde komma idag och klädde av mig för en arbetsdag hemma.

När jag lämnade sonen på dagis var det skralt med personal. Alla bor inte när ”sitt” dagis…

Maken var i full färd med att cykla (!) till jobbet men fick samtal från kollegor som valt att jobba hemma så även han stannade.

Jag jobbade med den gnistrande snön utanför fönstret, lyssnade på nyheterna om det förlamade Sverige och funderade på när denna förlamande känsla kom an. Vi har haft tunnelbana i över 40 år. Är det de nya växlarna, tågen, taskigt underhåll… Uppskattade mitt yrke som tillåter mig, till skillnad från dagispersonalen, att kunna jobba hemma.

I morgon är stora dagen. Apotek1:s två första apotek öppnar. Forum Nacka och Väsby Centrum. Jag åker till Väsby för att fota och se hur allt ser ut. Spännande!

Kommentarer inaktiverade för Förlamat Sverige