Stickat

Från 100 blogginlägg till minus 100 saker

Detta passar mig som hand i handske, projektet Crop100. Det handlar om att göra sig av med materiella ägodelar och frigöra mentalt och fysiskt utrymme för att minska röran i sitt liv. Det handlar också om att utforska vad alla prylar och ägodelar gör med oss, vårt samhälle och vår miljö. Crop100 går ut på att göra sig av med 100 saker inom ett år (det är en sak var tredje dag). Grejerna kan vara stora eller små, dyra eller billiga. Du kan sälja dem, skänka bort dem till välgörenhet eller ge dem till vänner (eller främlingar). Du kan kasta bort dem också, även om det ska vara det sista alternativet.

Det handlar inte om köpstopp men att kanske konsumera klokt.

Så helt fantastickt passande. jag som inte köper något garn detta år för att använda det jag har eller helt enkelt sälja av det som jag ändå inte tänker använda. I samma veva inser man att lägenheten är full av saker som man kanske inte använder alls. Som “cloggar” igen både hjärna och yta. Så den senaste tiden har jag fudnerat på vad för något jag måste göra för att lätta på trycket. Så ligger jag i sängen och läser twitter för första gången på ett par dager och där är det; Crop100.

Jag är på, ingen diskussion. Ett år 100 saker det borde inte vara någon match. Alla urvuxna barnkläder, garnet som ska säljas av, egna kläder jag inte använder etc etc. Det blir nog en del till Myros och Stadsmission men en del kommer att gå ut på tradera också. Det du inte vill ha vill förmodligen någon annan ha.

Det ska bli spännande att se hur fort det går att göra sig av med 100 saker….

Mer om Crop100 på

Jag har tagit bilden från http://bisonblog.se/crop100/ och vissa text snippetar.

 

En kommentar

  • Malin

    Ja,, jag är på!
    Fast jag har försökt mer eller mindre i flera år. Men just det här att mer medvetet SE på sina saker och vilka behov man egentligen har, tror jag är det som gör susen. För visst är jag inte den enda som tröstkonsumerar?