Hönsestrik

Hönsestrik med Anna Bauer

Ett halvårs väntan och så var dagen här för kurs i Hönsestrik med Anna Bauer.

Jag har ju redan vågat mig ut i den här fria tekniken som bottnar i ett upprop och manifest mot garnbolag och traditionell stickning där åsikter och politik gärna fick ta plats från 70-talet.

Så überaktuell denna ide/teknik är! Med tanke på utmaningar som vårt samhälle står inför just nu. Så finns det klara samband mellan då och nu. Då gröna vågare och ”göra själv”. Nu lyssnar vi på Greta och pratar om att konsumera mindre, sortera mera, rädda vår jord och odla eget. Om än i pallkragar ute vid tvättstugan.

Anna inleder med ett bildspel, Historia, hur, vad och varför. Hon har massor av prover med sig och ett hav av ull.

Vi får ett jättefint kursmaterial, inbundet med ett mönsterbibliotek.

Sen får vi sätta igång och sticka! Jag väljer Först att göra vantar. Jag har redan två tröjor klara, Valerie och Sociala medier, så att göra något mindre av mina restgarner känns bra, inledningsvis.

Läs också: Hönsestrik med tema sociala medier

Men sen blev det varken hackat eller malet av det jag valde att sticka… Tankarna var på ett påbörjat projekt hemma med tema grönt, naturen och jorden.

Anna Bauers stickade alster

 

Dag två fick tröjan åka med.

Stickade filuren

Något blev det av mitt första försök från dag ett – en liten pojke i hönsestrik outfit. Jag minns de här jultomtarna när jag var liten. Det måste ha varit min mormor som gjorde dem. Tycker inte fötterna blev så bra, svårt att sy snyggt. I övrigt bara en tub med avmaskning och söm för armar och ben.

Läs också: Valeries Voice – att komponera en tröja

Allas alster
Kommentarer inaktiverade för Hönsestrik med Anna Bauer