Gotland

Inga lata dagar i sommarhuset

2016-07-23 11.59.32-1

2016-07-23 12.01.24

2016-07-23 17.50.24

Det byggs uterum.
En idé och dröm går i uppfyllelse. Att få extra utrymme där vi kan äta 10 personer utan att trängas om det regnar eller bara sitta inne fast man är ute när myggen är fördjävliga. Rummet är beställt från Willab Garden och det var tänkt att en firma skulle sätta ihop det men det passade inte i tid med oss så maken bestämde att detta kunde han göra med svärfar, min mammas man. Sagt och gjort nu är de i full gång! Mamma och jag målar vitt, killarna bygger, vi servar med mat och kör barn till bad när det blir för varmt.

En sån tur med vädret! +25 grader och ljumma vindar gör att färgen torkar snabbt och materialet inte behöver skyddas mot regn. Att det är så torrt i år gör också att det inte finns så mycket mygg heller och maken målar vidare till sena kvällen.

Så lata dagar har vi inte, även om vi hinner ett och annat bad också. Vi har sent om sider upptäckt Botvaldevik, 4 km från huset. Vi hoppar in i bilen och på plats badar vi från vågbrytaren. Varför har vi inte kört hit tidigare – det fattar jag bara inte? Nu har vi åkt flera gånger per dag.


Inne i huset händer det också saker – vi möblerar om. I och med att vi ska ta upp en dörr ut till uterummet prövar mamma och jag olika sätt att ställa möblerna. Soffor flyttar, bord, skåp och byrån får nya platser. Soffans överdrag fick en tvätt och av en gammal madrass skar jag en ny sits åt den. De handvävda gardinerna sköljde jag också upp. 

I samma veva rensar jag en andra omgång efter allt vi tog över när vi köpte huset. Det vi trodde att vi skulle komma att behöva och som vi inte använt åker nu ut. 

2 kommentarer