Höst

Isch..

..ias!

Jo så är det jag har fått en irriterad ichiasnerv på halsen … ha ha. När jag vaknade på Gotland för 1,5 vecka sedan var det som knivar i mitt vanliag ryggont. Jag fattade att detta var något annat än “det vanliga”.

På eftermiddagen kändes det som om strumpan hakat fast sig i skon, ni vet så där obekvämt som det kan blir. Men det var bara min häl som tappat känseln.

Jag strechade och låg i med mina övningar som jag har sedan tidigare och kanske lossnade något men inte tillräckligt. Onsdagen efter besökte jag min naprapat som såg så där lagom bekymrad ut. Jag fick nålar med elstimulans och kände att det lossnade lite. Naprapaten tyckte ändå att ett läkarbesök ändå var på sin plats så sagt och gjort idag blev det besök hos doktorn.

Det visar sig att jag är ett skolexempel på ischias. Ischias nerven har på ett eller annat sätt kommit i kläm och strålar ner i höger ben och gör att känseln i foten försämras och även viss känsel på utsidan av låret. Kanske är det diskbråck, men det vet man inte. Doktorns råd är vila, promenra, sitt inte och så ses vi om två veckor och ser hur det står till. När jag nämnde naprapaten blev han lite irriterad och där kan man se hur nytt å gammalt, nytänk och vanligt tänk krockar direkt med det traditionella.

Jag är bara en novis i ämnet och vill bara bli frisk så fort det går.

Naprapaten grymtade å sin sida när jag ringde honom och han sa att han inte trodde på att vila sig till friskhet men vi gjorde såhär; Jag strechar och gör mina övningar och jag har ny tid hos honom nästa vecka.

Jag gillar inte detta att bli klämd mellan två falanger, allt jag vill är att bli frisk.

Som tur är har jag möjlighet till ståbord på jobbet så jag tror inte jag behöver vara hemma sjukskriven.

Jag konstaterar kallt att garantin går ut när man fyller 40 och sen går det bara utför.

Nu undrar jag, går det att ligga och sticka – hem och prova!

Kommentarer inaktiverade för Isch..