Stickat

Jag älskar hösten

Hösten är en helt underbar tid tycker jag. Färgerna, solen, den höga luften. Bilden här bredvid visar min väg till tunnelbanan.

Jag svänger alltid in på gräsmattan för jag bara måste få sparka löv.

Vilken söndag! Medan jag var och tränade (kors i taket!) var familjen och simmade. När jag kommer in på vår gård ser jag mina två troll i klätterställningen. Jag är helt upplyft av vädret, solen, färgerna.

– Idag barn ska vi på utflykt efter lunchen

– Åh, varför det, suckar dottern.

– Jo, säger jag, för idag kan vara den sista vackra dagen och för att denna dags ska vi tänka på när det blir mörkt och grått i vinter.

Nickande huvuden.

Efter lunchen fick vi med oss två andra familjer i grannskapet. Barnen cyklade och vi gick och småpratade. Vinterviken liknade E4/E20 med höstflanerande par, barnvagnar och hundar.

Barnen lekte ute på Rävudden och vi avslutade med fika på Skulpturens Hus. Medan vännerna hämtade fika såg vi ett helt underbart fågelstreck. Bekanta passerade och hejade, en pappa slog sig ner och vi bjöd på kaffe ur termosen. Detta är livet!

I helgen blev min Swallowtail sjal färdig. Det är bara blockningen klar. Dotterns mössa för vintern är på gång, en halv häst har det blivit. Jag försöker få min gröna kofta/kavaj klar med det har blivit så seeegt… det är en halv ärm kvar sen kan jag börja montera och göra finliret. Rovaniemivantarna verkar inte heller bli klara. Den stickningen var med till träningen men jag var för fashinerad av färgerna ute för att kunna sticka.

Målet för denna vecka är att den gröna koftan ska bli klar. Jag ska också gå kursen Virka Vantar hos Marias garn på onsdag och då passa på att hämta bidrag som lämnats in till henne.

En kommentar

  • chaos

    Precis som jag känner! Jag älskar hösten och nu som det är vackert väder vill man bara strösa omkring! Vilken snabb stickersta du är, det tar mig evighet att bli klar med allting nu för tiden…jag känner att jag inte riktigt har tid men några projekt börjar närma sig slutet, äntligen! Ha en bra dag!