Rensa i röran

Jag antar utmaningen – 8 Weeks to a Less Cluttered Home

20120817-184909.jpg

Jag skrev ju om nystart tidigare och precis innan sommaren hittade jag en utmaning som handlade om att man på 40 dagar har rensat sitt hem. Nu passade inte denna rensning in tidsmässigt då jag fem av dessa åtta veckor befann mig på Gotland.

Men nu känner jag mig redo! Då, innan semestern, laddade jag ner pdf:en som är instruktionen till rensningen. Du hittar pdf:en här.

Så idag när jag avslutat min första vecka på jobbet och haft min kreativa ångest så tänkte jag att jag borde anta utmaningen. Så jag har kopierat listan med de 40 punkterna och tänker pricka av dem allt eftersom. Det kanske tar åtta veckor det kanske tar fyra. I instruktionerna är målet en så kallad “garage sale” men jag tror det mesta som jag inte vill ha kvar åker direkt till Stadsmissionens insamling och är det något värt så kommer det att hamna på Tradera eller Blocket. Vi har helt enkelt inte plats för att lägga undan saker för någon loppis eller så. Ett mål är att varje dag rensa minst 10 saker.

Idag tog jag tag i punkt ett och två, lådor med bestick och skåp med tallrikar, glas och muggar. Jag kan säga att det säkert var över 20 saker som fick åka ner i plastpåsar; barntallrikar, plasttallrikar, gräddsnipa och allmänt saker vi inte använder och som jag nästan inte visste att vi hade… Det finns saker som man köpt på någon resa, en mugg från USA, den fick stryka på foten. Vi har aldrig druckit ur den och vi köpte den för över fem år sedan. Den rök idag.

Lycka är att öppna våra skåp nu och se att det ser snyggt ut!

Kommentarer inaktiverade för Jag antar utmaningen – 8 Weeks to a Less Cluttered Home