Garnjunkie

Jag måste rensa i projekten och bland garner

Det är dags att göra klart saker och rensa i garderoberna. Jag har mängder med halvfärdiga projekt. En hel del är för Hjälpstickan men det finns mycket annat också. I kväll har jag suttit med en sjal som jag gjorde förra sommaren men som inte fått någon uddkant. Jag började på mönstrets uddkant men så kom jag av mig. På sticka.org hittade jag en udd som man stickar på sin sjal direkt. Så nu har jag börjat slutföra den sjalen.

Förutom den finns, lovikka vantar, rätstickade vantar, två halsdukar, vantar till mor och en mössa som jag inte vet hur jag tänkt – den är stor som ett hus. Dessutom Mysterie Stolan, men den var så sjukt pillrig att jag funderar på att sticka någon annan sjal…

Som en äkta garnjunkie har jag ett stort garnlager hemma. Det är dags att rensa även där. Tyvärr är det mest slattar av tvåtrådigt ullgarn i ganska trista färger. Några bruna och gröna har jag lagt ihop men jag vet inte vad jag ska göra med dem. Det var fem olika bruna nyanser och några gröna. Kanske några fina vantar? Eller en randig virkad mössa?

Så har hösten kommit. Det behövs en genomgång av barnens kläder, behövs nya mössor, vantar, halsdukar… Sonen fick en kanonfin overall som jag köpte på Blocket, använd en gång. Ibland har man tur.Förra årets mössor är nog urväxta så jag får fråga vad de vill ha för bild i år på mössorna och köpa ett skönt garn. Dotterns fina mössa virkade jag i Debbie Bliss och den blev kanonmysig. Sonens är bara restgarner och jag undrar om jag inte får äran att göra en dinosaurie i år…stort intresse för det nu.

Kommentarer inaktiverade för Jag måste rensa i projekten och bland garner