Inspiration,  Syfestival,  Tröja

– Jag ska bara titta!

I söndags åkte jag och goda grannen Monica till Syfestivalen för att “bara titta”. Det gick inte så bra. Jag shoppade en hel del…

Det första jag föll för var en grön vante i Ullcentrums monter, så läcker. Jag tänkte att den nog stickad med lyfta maskor på något sätt jag inte sett tidigare. Så jag köpte garn och fick ett mönster på köpet. Tittade förstrött på mönstret och såg att hoppsan… den skulle krokas! Jag har aldrig krokat men jag fick köpa en krok och jag fick en instruktion. Så kan det gå när man helt plötsligt tvingas lära sig något nytt.

Hos Eva i Stäket inhandlades stickor och hos Ullomera köptes Evilla garn. Liz berättade att Evilla gått i konkurs så de garner hon har är de sista. Sorgligt tycker jag. Det är spännande färgkombinationer men vill man sticka liknande får man köpa Kauni.

Till lunch sprang vi på Kick på Huskroken och vi pratade stickning, garner och träff i Visby den 4 mars på Hemslöjden.

En av favvomontrarna i år blev Garngalleriet där jag föll pladask för ett danskt pälsullgarn. Garngalleriet har mycker ekologiskt och rättvisemärkt så det känns gott i magen att handla där. Nu köpte väl inte jag något av just det men ändå. Dessutom fick ett kit för en av tröjorna i Dikt i maskor följa med hem. Boken har jag haft sen den var ny och jag har drömt om att göra någon eller till och med några tröjor ur den. Nu ska det bli av. Den tröjan blir mitt nästa “fokus” projekt. Det blir lite som Stjärnhopen som jag la all energi på och blev klar med rätt snabbt. Vi får se om det går, först ska jag bli klar med en tröja i gotländsk ull som jag bara har en halv ärm kvar på.

Kommentarer inaktiverade för – Jag ska bara titta!