Stickat

Kfb och k tbl

Ibland är det förvirrande med engelska stickmönster och det gäller att vara uppmärksam.

Jag stickar en Clapotis, en av stickvärlden (läs: Ravelrys, 12000 ggr!) mest stickade mönster skulle jag tänka. När jag först la upp så fick jag inte ihop det Kfb (knit in front and back = sticka i främre och bakre maskbåge) och k tbl (knit i back loop = sticka i bakre maskbågen) blev ett och samma när jag läste först. Det blev till att repa… och repa igen. Knitty.com har bra listor över förkortningar så när jag väl fick alla k:n och b:n på rätt plats så började sjalen arta sig.

Clapotis är stickad diagonalt. Man börjar i ett hörn och stickar sig uppåt till en avlång sjal. När man stickat klart den ska man släppa maskor för att få fram effekten som du ser på bilden.
Min Clapotis blir stickad i Noro Silk sock, färg s84, orange,rosa,brun/lila, kanske är det lite grönt i den med. Jag köpte nystanet på Ateljé Norrgården i somras. Jag såg orange och brunt och tänkte att det kunde bli en höstig sjal eller strumpa . Jag är lite förvånad nu att det är så mycket rosa i den. Men det gör ingenting, den blir jättefin!

Just nu känner jag mig helgalen och startar nya projekt varje kväll. Men det är kul, jag har flyt, eller som amerikanerna uttrycker det Mojo (magic touch) och då är det bara att puttra på.

Kommentarer inaktiverade för Kfb och k tbl