Vinter

Köfritt och plats för alla – mycket skidåkning för pengarna i Kittelfjäll

(null)

Sportlovsvecka i Kittelfjäll inleddes med en natt i Örnsköldsvik. Vi bodde på vandarahemmet Vindarnas Hus (tidigare Roger Pontares hus) och steg upp så att vi skulle vara på äventysbadet Paradiset när de öppnade 10 på söndagsmorgonen.

Vilket bad! Sveriges längsta vattenruchkana och alla annat man kunde önska sig. Jag var inte sås sugen på att äventyra så kjag köpte även inträde till deras spa… Jag tror det ät det finaste spa jag varit på. Där flöt jag i saltgruvan och andades saltångor, lyssnade på mjuk musik, vandrade på den taktila stigen och bubblade i jacuzzin… Vilken söndagsmorgon.

Utfordring på Max, som för övrigt har det godaste on-the-road-kaffet, körde vi mot Kittelfjäll. Här skulle vi dela stuga med en annan familj som vi lärt känna i somras. Lite vågat sådär. Deras släktstuga, utan rinnande vatten och toalett, men med sängar för 10 personer stod till förfogande för oss alla kommande vecka.

(null)Stugan är supermysig, en storstuga med öppne spis, bord från 1500-talet (enligt
släkthistorien) och massor av sällskapsspel. Högra delen av stugan är sovdelen med kamin, torkställning och små kupéer med våningssängar i. Mitt emellan ett stort kök med vedspis men också vanlig spis. På sommaren har de vatten direkt in från huset från bäcken utanför men inte nu på vintern.

Kittelfjäll tog oss med storm. Vilka backar! Fint preppat, puder för de som vill, off-pist för den som önskar, massor av svarta backar men också lagom med röda för oss vanliga och lite hopp-gupp-och-lek-park för den vågade. Helt köfritt, superservice i hyrboden och wi-fi vid lift, hotell och utanför Skidshoppen.

(null)Andra dagen var det sol och den bästa skidåkningen jag haft i Sverige på många år! Upp och ner i favvobacken Nationella. Tills hungern tog över det var dags för lunch vid toppstugan där alla fick plats i solen och gulaschsoppan rykte hemtrevligt.

Tredje och fjärde dagen rullade molen in men skidåkningen var fortfarande outstanding. Tänk Sälen där allt är soppa och uppåkt efter lunch. Här finns orörd snö in på eftermiddagen… och till de inte en kö så långt ögat kan nå.

Vi kommer bra överrens i stugan också och spelar Avalon, Mah Jong, lägger patient, stickar och läser i den tv-och nätfria stugan.

 

 

Kommentarer inaktiverade för Köfritt och plats för alla – mycket skidåkning för pengarna i Kittelfjäll