#blogg100,  Inspiration,  Kofta

Koftegruppa på Facebook tar knäcken på mig

I förra veckan fick jag tips om en norsk Facebookgrupp som heter Koftegruppa. Den handlar om – Koftor, hemsickade koftor. Men så trevligt jag älskar koftor, mönsterstickat och Norska koftor såklart.
Programförklaringen för gruppen är på detta sätt:

”Gruppa for oss som er interessert i kofter og koftehistorikk. Essensen i gruppa er den lange koftetradisjonen vi har i Norge, og nydesign inspirert av den. Her kan du snakke om kofter, dele mønster, etterlyse mønster og vise frem kofter. Vi har også inngått samarbeid med Den store koftejakten som Liv startet på bloggen sin. Nå er vi sammen om jakten, siden Den store koftejakten og Koftegruppa i bunn og grunn er det samme.”

Efter en vecka i gruppen funderar jag – är detta nyttigt för mig?

Det som åker förbi mina ögon är så vackert, så inspirerande att jag mellan varven tappar andan. Jag vill sticka allt, NU! Jag vet inte om jag kan fortsätta att vara med i gruppen för jag kan inte fokusera. En början är att stänga av aviseringar från gruppen så vet jag att den finns och kan titta när jag får lust. Gruppen är otroligt fint utformad, med insamlade mönster och bilder på gamla koftor. Så underbart strukturerat som bara internet kan hjälpa oss att bli.

Tyvärr kan jag inte visa de vackra koftorna då gruppreglerna inte medger detta.

 

En kommentar