Sommar

Ladda öronen i sommar

Jag lyssnar väldigt mycket på ljudböcker och olika podcasts.

Här kommer mina tips för en skön sommar, med öronen fulla av trevligt prat och händerna fulla med garn;

Knitmoregirls; en mamma/dotter podcast om stickning och en del spinning. jag tycker det är en trevlig podcast med fasta inslag som Mother knows best, When knitting attacks och From straw into gold.

Knitajourne är en supermysig podcast med Susan. Hennes röst är så trevlig att lyssna på. Hon har intrevjuat flera stick-podcastare så de inslagen är mycket trevliga för det blir en helt annan vinkling på stickning. Sen berättar hon om sin syn på livet och hållbar utveckling i kombination med stickning. Gillar henne massor.

Craftlit en podcast för kretaiva som gillar böcker. Heather inleder varje podcast med lite prat om kretaivitet, skapande, stickning, målning…det kan vara vad som helst. Sedan kommer ett avsnitt ur den bok man läser tillsammans. Böckerna classiska böcker från “the public domain”. Heather guidar oss i böckerna med lite analys, förklaring till vad vissa ord betyder. Otroligt trevligt format. Just nu lyssnar vi på Persuation av Jane Austen.

Cast On av Brenda Dayne. Hon var den första stick-podcastaren och hon har mycket bra “serier” om stickhistoria i England och en serie “Make do and mend” som är väl värda att lyssnans på. Nu “poddar” hon inte lika frekvent men ladda gärna hem gamla avsnitt och njut!

ConKNITive podcast detta är stickning och psykologi i en härlig blandning och kanske mer psykologi än stickning. Gemma är Psykiatriker och jobbar på ett av Californiens största fängelser. Hon har dels ett segment där hon pratar psykologi, nu senaste har hon pratat om hur man hanterar om en nära anhörig blir dödssjuk, vad den personen går igenom för faser etc. Sen berättar hon en hel del om sitt jobb på fängelset. Sen lite stickning men jag gillar podcasten mer för det andra. Hon gör sin podcast medan hon kör i sin “mobile recording studio” så den är lite skramlig men klart lyssningsbar.

Electric Sheep; en av mina favoriter. Detta är en engelsk podcast och hon är så snabb i tanken och intressant så jag missar inte ett enda avsnitt. I sommar ska jag lyssna på alla gamla avsnitt – igen!

Mitt tips är; ge varje podcast tre lyssningar, på tre olika avsnitt, ta gärna några gamla så vet du om du gillar den eller ej.

Alla “showerna” finns på iTunes eller så kan du ta hem dem med andra prenumerations tjänster. Sverigesradio har en bra sida med olika program som finns för er som har vanliga mps-spelare.

Det finns säkert 100 andra stick-poddar, män som stickar, science fiction intresserade stickare, hemmafrustickare, matintresserade stickare, välgörenhetsstickare… det är bara att spana runt så hittar du det som är intressant för dig!

Happy listening!

3 kommentarer