Garnjunkie,  Inspiration,  Virkat

Lappvirkningskurs

I går var det lappvirkning hos Marias Garn. Jag har lånat bilden från Marias Garnhändelser… jag hade med mig kamera men jag bara virkade och virkade och… Det är jag i glasögonen där.

Jag gjorde en lapp med ribbvirkning och en lapp med v-mönster. Jag valde tyvärr ett lite knasigt garn, Drops Alpaca. Det är ett underbart garn men i går hade jag behövt något robust att hålla i. Alpacan är så mjuk och gled omkring, jag fick ingen fart i virkningen. Jag ångrar att jag inte bara tog en hög restgarner hemifrån. Hela mitt blåa skåp är fullt! Å andra sidan blev det tre nya rosa-aktiga alpaca garner som jag måste fundera ut vad jag ska göra med. Kursen var bra. jag kände mig ganska ”erfaren” så jag gav mig på den svåraste lappen direkt. Däremot fick jag många idéer och uppslag… inspiration kring vad man kan göra med lappar. Hur man kan sätta dem på olika sätt för att få olika effekter. Kursen breddade mitt tänk kan man säga.

Sen är det mysigt att bara sitta och lyssna på alla som pratar garn, virk å stick, högt och lågt. Jag måste ta mig tid att gå på stick-caféer mer. Jag sa kanske inte mycket i går men det var bara skönt att lyssna på små-pratet.

Dessutom köpte jag garn till min KALSjal… det blev ett mångfärgat garn i gröna toner från Estland. Jag började vinda upp det direkt när jag kom hem. Mamma som var och hälsade på tyckte nog att jag var helknasig. Ingen rast ingen ro. Jag vill så gärna komma igång med sjalen så att jag kan ha med mig den upp till Sälen.

Kommentarer inaktiverade för Lappvirkningskurs