Inspiration

Lyssnartips: Husmorsskolan på P1

Pysselradio? Det kan väl inte gå att göra pysselprogram i radion?

Jomen kan ni tänka er precis det kan man göra. På min iPod har jag haft alla avsnitt nedladdade sedan en tid tillbaka men jag har inte tagit mig tiden att lyssna. Så i går morse var jag uppe tidigt, stickningen, en kopp kaffe och iPod. Det fick bli Husmorsskolan. kanske har ni lyssnat på Sommar i P1 där bloggaren Underbara Clara, Clara Lidstrand hade ett avsnitt. Det är Underbara Clara som är pysselpersonen i Husmorsskolan.

Programmet tar avstamp i gamla knep, hur man gör gammalt nytt och andra tips och trix med ekotänk, pyssel och inredning.

Jag kunde inte sluta lyssna! jag la program efter program efter mig och när de kom till fönsterputsningen reste jag mig direkt och gick till handling. Sprayflaska, skrapa och tidningspapper. Vips var alla fönster klara. Claras idé hur man kan använda gamla sängkläder för att göra lapptäcker triggade mig, liksom inslaget om spetsar och virkat. Om jag fick mata fåglar (har balkong och får ej) skulle jag förmodligen laga en kokos-kaka till småfåglar i vinter.

Man kan tror att pyssel måste ses men instruktionerna i programmet var så lätta att det inte behövdes och vill man så finns bilder och annat på SRs hemsida för Husmorsskolan.

Så ladda ner poddarna eller lyssna streamat med din smarta telefon genom SRs app.

Bild från SRs hemsida.

Kommentarer inaktiverade för Lyssnartips: Husmorsskolan på P1